Draadloos schakelen

Wat is draadloos schakelen en hoe kan ik draadloos schakelen? Twee veel voorkomende vragen over draadloze schakelsystemen. Middels deze blog hopen wij u inzicht te geven in alle aspecten rondom het draadloos schakelen. Enkele aspecten die in deze blog behandeld zullen worden zijn (1) Wat is het?, (2) Hoe werkt het?, (3) Wat kan ik allemaal draadloos schakelen?, (4) Wat zijn de voordelen en het gemak van het draadloos schakelen? Wij hopen dat u na het lezen van deze blog op de hoogte bent van het draadloos schakelen en de bijbehorende voordelen!

De voordelen van Groepenkast Bestellen

De voordelen van Groepenkast Bestellen

  • Specialist in groepenkasten
  • 90 dagen retourtermijn
  • Uitgebreid assortiment

Wat is draadloos schakelen?

Draadloos schakelen is een systeem waarmee u in verschillende ruimten diverse installaties aan en uit kunt schakelen zonder dat u de aan/uit knop van de installatie dient in te drukken. Een systeem waarmee u draadloos kunt schakelen, is het domotica systeem van het merk KlikAanKlikUit.

Klikaanklikuit

Domotica is de term die de verbetering en toepassing van technologie in woonhuizen omvat. Het draadloos schakelen is een systeem dat de hoeveelheid technologie en automatisering in uw woonhuis vergoot.

Hoe kan ik draadloos schakelen?

Het is mogelijk om op meerdere manieren draadloos te schakelen. U kunt u installaties schakelen door middel van een afstandsbediening, maar bijvoorbeeld ook door middel van een mobiele telefoon of tablet. De manier van schakelen is afhankelijk van het systeem dat u wenst en de installaties die u wenst te schakelen. Welke installaties u daadwerkelijk allemaal kunt schakelen leest u verderop in deze blog.

U kunt in principe bij binnenkomst in uw huis door middel van de afstandsbediening de rolluiken omhoog of omlaag laten gaan, maar bijvoorbeeld ook alvast de verlichting in de woonkamer aanzetten.

Wat kan ik draadloos schakelen?

Vandaag de dag kunt u diverse installatie eenvoudig draadloos schakelen. U kunt hierbij denken aan onder andere diverse vormen van verlichting, zoals tuinverlichting, spotjes in het plafond, maar ook verschillende lampen in de woon- en slaapkamer. U kunt tevens u verlichting draadloos dimmen met een draadloos schakelsysteem!

Naast diverse installaties op het gebied van verlichting kunt u ook uw rolluik omhoog en omlaag laten gaan, zonnewering in- en uitklappen, vijverpomp aan- en uitzetten of zelfs uw deurbel regelen!

Door middel van sensoren met ontvangers kan er ook geschakeld worden zonder dat u er naar om hoeft te kijken!  Heeft u echter een ruimte waar meerdere installaties of apparaten op één stekkerblok zijn aangesloten? Deze apparaten kunt u door middel van een afstandsbediening eenvoudig en tegelijk (of afzonderlijk) aan- en uitschakelen! Op deze manier hoeft u niet elk apparaat handmatig aan of uit te schakelen!

Voordeel en gemak van het draadloos schakelen

Het draadloos schakelen biedt diverse voordelen en gemakken in het dagelijkse leven. Ter illustratie: Op het moment dat het buiten begint te schemeren, kunt u door middel van een afstandsbediening alle lampen in de ruimte met één klik aan schakelen. Voor het schakelen van een lamp kunt u de stekkerdoos simpel in het stopcontact plaatsen en middels de afstandsbediening de lampen bedienen.

Een draadloos schakelsysteem biedt u het voordeel om op een willekeurige ruimte diverse installaties en apparaten aan- en uit te schakelen, zonder dat u de schakelaar van het betreffende apparaat in/uit hoeft te schakelen.

Zoals gemeld zijn er eveneens bedieningssystemen waardoor u door middel van een mobiele telefoon en/of tablet uw apparaten kunt bedienen! Op deze manier kunt u vanaf een willekeurige locatie, bijvoorbeeld een lamp aan zetten voordat u thuis komt!

Heeft u vragen omtrent het draadloos schakelen of over de diverse mogelijkheden die u middels dit systeem worden geboden? Neem dan contact op met de klantenservice van Groepenkastbestellen.