KlikAanKlikUit schakelmateriaal

Het KlikAanKlikUit domoticasysteem, ook wel KaKu genoemd, is ideaal voor het bedienen van verlichting, zonwering en andere apparatuur. Het systeeem maakt het mogelijk om apparaten draadloos te schakelen, door het koppelen van zenders en ontvangers. Het is al mogelijk om te starten met één zender en één ontvanger om bijvoorbeeld je verlichting op afstand te bedienen. Uitbreiden van het KlikAanKlikUit systeem kan op elk gewenst moment en het is eenvoudig aan te sluiten.

De voordelen van Groepenkast Bestellen

De voordelen van Groepenkast Bestellen

 • Specialist in groepenkasten
 • 90 dagen retourtermijn
 • Uitgebreid assortiment

Met Klik Aan Klik Uit is het dus mogelijk om lampen aan en uit te schakelen, zonwering en andere elektronische apparaten te bedienen. Je kunt de lampen enkel nog laten branden wanneer er licht gewenst is.

KlikAanKlikUit voor thuis

Domotica staat voor het optimaliseren van de kwaliteit wat betreft leven en wonen door middel van automatisering. Vaak zijn dergelijke systemen hoog in prijs en ingewikkeld om te installeren in je woning. KlikAanKlikUit artikelen worden echter tegen zeer scherpe prijzen aangeboden. U kunt zelf alles installeren en bovendien is het tijdbesparend qua gebruik.

Enkele redenen om voor draadloos schakelen te kiezen: ✓ Betaalbaar ✓ Eenvoudig in gebruik ✓ Tijdbesparend ✓ Energiezuinig

Beginnen met draadloos schakelen

Het KlikAanKlikUit systeem bestaat uit zenders en ontvangers. Wij raden daarom aan om te beginnen met een productset. Een productset bestaat altijd uit een ontvanger en een zender. 

Een stekkerdoos ontvanger zoals hierboven afgebeeld, steekt je in het stopcontact. Vervolgens steekt je de stekker van het apparaat dat je op afstand wil bedienen in de stekkerdoos. Nu kunt je de afstandsbediening koppelen. De koppeling dient gemaakt te worden met de stekkerdoos en hierna bent klaar om je apparatuur op afstand te bedienen.

Het is niet alleen mogelijk om je apparatuur op afstand te bedienen met een afstandsbediening, maar je kunt ook kiezen voor een wandschakelaar, magneetcontact of een bewegingsmelder. Het aanmelden van een ontvanger bij een zender is zeer eenvoudig.  Op een ontvanger zit namelijk een knopje met zoekmodus. Als je dit knopje indrukt, begint er een LED lamp op de zender te knipperen. Er zal een AAN-signaal verstuurd worden. Door het signaal binnen 15 seconden te versturen, zal de ontvanger aan de zender worden gekoppeld. Indien je deze koppeling uiteindelijk weer wilt deactiveren, kan je de zoekmodus op de ontvanger weer indrukken en die beantwoorden met een UIT-signaal op de zender.

Zowel voor binnens- als buitenshuis

KlikAanKlikUit is onder andere toepasbaar in uw woonkamer, keuken, hal, badkamer, slaapkamer, zolder en tuin. Ter illustratie: je zit in de woonkamer een boek te lezen en buiten begint het te schemeren, wil je graag snel de verlichting inschakelen om vervolgens verder te lezen. Hiervoor is een afstandsbediening de juiste oplossing. Je kunt gemakkelijk de verlichting aanzetten en eventueel dimmen zonder dat je op moet staan en iedere lamp handmatig in moet schakelen. Je hebt hier echter wel, de reeds besproken, koppeling met een ontvanger nodig.

Doordat Klik Aan Klik Uit eveneens waterdichte stekkerdozen en montagedozen in het assortiment heeft, kan je deze artikelen ook zeer goed buiten gebruiken. Wanneer je in de tuin zit met visite en plotseling volledig in de zon zit, kan het zeer gewenst zijn om snel het zonnescherm te laten zakken. Normaal gesproken zou je naar binnen lopen om de zonwering te laten zakken. Met de KlikAanKlikUit speciaal ontworpen ontvanger voor elektrische zonwering kan je al met één druk op de knop de zonwering laten zakken.

Wil je de buitenverlichting activeren met een bewegingsmelder? Dat kan eveneens zeer eenvoudig. Met KlikAanKlikUit kun je zonder het trekken van draden een dergelijke situatie realiseren.

KlikAanKlikUit afstandsbediening en ASUN-650

Een zonnescherm kan je zowel handmatig als draadloos bedienen. Hiervoor heb je de ASUN-650 nodig. De ASUN-650 maakt het mogelijk om aangesloten zonwering, rolluiken en screens draadloos te bedienen. Deze ontvanger is bijvoorbeeld te combineren met de AYCT-102 afstandsbediening. De ontvanger dient te worden aangesloten op 230 volt (V).

“Hoe kan ik dit installeren?”

 1. Schakel eerst de lichtspanning in de meterkast uit door middel van de hoofdschakelaar om te zetten.
 2. Verwijder de schakelaar waarmee de zonwering of het rolluik nu wordt bediend.
 3. Om de ontvanger aan te sluiten, heb je een blauw draad nodig. Deze kan je vanuit de 230V AC motor trekken. Gebruik een lasklem om de nieuwe blauwe draad met de oude blauwe draad te verbinden. De bruine draad is al aanwezig achter de verwijderde schakelaar.
 4. Om de ASUN-650 op het lichtnet aan te sluiten, dient de blauwe draad (nuldraad) aangesloten te worden op klem ‘’N’’ en de bruine draad (fasedraad) op klem ‘’L’’.
 5. Schakel de lichtspanning weer in als alles correct is geïnstalleerd.
 6. Om de zender aan te melden dient de verbindknop op de ontvanger te worden ingedrukt. Gebruik hierbij een puntig voorwerp. Je hebt nu 15 seconden de tijd om een AAN-signaal te versturen met de zender.
 7. Het plaatsen en afdekken kan met de standaard KlikAanKlikUit OWH-001 montagedoos of met de OWH-003 spatwaterdichte buitenbehuizing.
 8. Je kunt nu met de zender een signaal sturen om de aangesloten zonwering of rolluiken te bedienen.

Hoe werkt bijvoorbeeld de AWST-8800?

De AWST-8800 is een enkelvoudige wandschakelaar en voorzien van (optioneel te gebruiken) uitschakelfunctie. Dit artikel maakt het mogelijk om draadloos te schakelen in uw woning. Je kan hier alle ontvangers met automatisch codesysteem van Klik Aan Klik Uit op instellen. Deze artikelen herken je aan de code van het artikel, namelijk de beginletter “A”, zoals ACM-1000 en ACD-3500.
 
Tip: De AWSF-002 is het dubbele raamwerk dat eveneens te gebruiken is om een wandschakelaar in te plaatsen.

De enkelvoudige wandschakelaar is onder andere aan te sluiten op een mini inbouw ontvanger. Het voordeel hiervan is dat je eenvoudig hotelschakelingen en/of wisselschakelingen kunt creëren. Zeer interessant dus om in de hal beneden, of op de overloop boven snel en simpel te schakelen zonder veel handeling op voorhand.

Naast de enkelvoudige variant biedt KlikAanKlikUit ook een dubbele wandschakelaar. De dubbele variant is de AWST-8802.

De codering

Alle artikelen van het draadloos schakelsysteem zijn voorzien van een unieke aanduiding. Deze nummers maken het niet alleen mogelijk om snel artikelen op te zoeken, maar eveneens om bepaalde series te herkennen, zoals de serie met automatisch codesysteem welke reeds aan bod is gekomen.

Draadloze schakelaar bedienen met de app op uw smartphone

Het is niet alleen mogelijk om je KlikAanKlikUit ontvangers te bedienen met een schakelaar of afstandsbediening maar ook met uw smartphone of iPad.

Details:

 • Lampen en apparatuur bedienen met je smartphone of iPad
 • Huisbewaking door middel van sensoren en pushberichten op je smartphone of iPad
 • Mogelijkheid om timers te programmeren
 • Meerdere tablets of smartphones aansluitbaar op de ontvangers
 • Gratis app voor Apple en Android devices

Om de KlikAanKlikUit producten te bedienen met een smartphone of iPad heb je wel een internet control center nodig. Deze is eenvoudig aan te sluiten op uw router.

Altijd scherp geprijsd

Groepenkastbestellen.nl hanteert altijd scherpe prijzen op alle Klik Aan Klik Uit producten. Tevens leveren wij alles uit voorraad en zijn bestelde producten binnen één werkdag geleverd.

Wanneer je vragen heeft over KlikAanKlikUit producten of de installatie ervan, helpen wij je graag verder. Je kunt jouw vragen stellen per telefoon (088 – 51 11 611), e-mail ([email protected]) of via WhatsApp (085 808 14 04). Groepenkastbestellen.nl helpt je graag verder.