ABB groepenkasten

Voor groepenkasten, meterkasten of losse groepenkast componenten ben je bij Groepenkastbestellen.nl aan het juiste adres. Een ABB groepenkast is geen alledaagse aankoop, daarom helpen we je graag bij het vinden van een geschikt product. 

Maak hieronder een keuze voor een 1 fase groepenkast of een 3 fase groepenkast. Wil jij je groepenkast volledig naar eigen wens inrichten? Kies dan voor zelf samenstellen. We zetten de bestelde groepenkast kosteloos voor je in elkaar en sturen hem voorbedraad naar je op. 

De voordelen van Groepenkast Bestellen

De voordelen van Groepenkast Bestellen

  • Specialist in groepenkasten
  • 90 dagen retourtermijn
  • Uitgebreid assortiment

Wat zijn de kenmerken van een ABB groepenkast?

Net als Hager en Eaton behoort ABB tot de grote merken als het aankomt op groepenkasten, componenten en overige elektra toepassingen. ABB is al jarenlang een toonaangevend merk voor elektrotechnische oplossingen. Een ABB-HAF groepenkast wijkt af van de doorsnee groepenkast door gebruik te maken van het zogeheten busboard systeem. De automaten in de groepenkast worden niet bedraad, maar worden op een rail geplaatst die ze voorziet van spanning. Dit zorgt er voor dat meterkasten van ABB eenvoudig uit te breiden zijn. Dit betekent overigens niet dat het niet mogelijk is andere groepenkast componenten van andere merken in de kast te plaatsen. Deze dienen wel bedraad te worden. ABB wordt ook regelmatig ABB-HAF genoemd. Dit zijn Hafonorm groepenkasten van het merk ABB.

ABB groepenkast kopen? Bekijk het complete aanbod

Bij Groepenkastbestellen.nl kun je zowel terecht voor 1 fase als 3 fase ABB groepenkasten in alle beschikbare afmetingen. Ook bieden we de 1/3 fase groepenkast aan als ideale tussenoplossing. Je kunt zowel kiezen uit kant-en-klare groepenkasten en hier zelf een enkele aanpassing aan doen, of je kunt zelf een ABB groepenkast samenstellen.

Een bestaande ABB groepenkast uitbreiden? Bekijk alle mogelijkheden

Heb je al een ABB groepenkast in de meterkast en wil je deze gaan uitbreiden? Bekijk dan ons aanbod ABB groepenkast onderdelen. Mocht je twijfelen over ABB groepenkast componenten geschikt zijn voor jouw situatie, neem dan contact op met één van onze medewerkers. We helpen je graag bij selecteren van het juiste product en kunnen je op afstand van advies voorzien. De contactinformatie vind je onderaan deze pagina. Je kunt ook het chatvenster rechtsonderin je scherm openen om direct met een werknemer te chatten.

Verschillen tussen 1 fase, 3 fase en 1/3 fase ABB groepenkasten

Het belangrijkste verschil tussen de verschillende fasen groepenkasten is het voltage waarvoor ze geschikt zijn. 1 fase groepenkasten zijn geschikt voor woningen en bedrijven waarbij gebruikt wordt gemaakt van een 220/230V aansluiting. De 3 fase ABB groepenkast wordt toegepast in situaties waarbij gebruik wordt gemaakt van 380/400V. De 1/3 fase groepenkast zit hier tussenin en kan op beide fasen worden aangesloten. De 1/3 fase groepenkast is hierdoor uitermate geschikt voor 1 fase situaties waarbij de verwachting is dat in de (nabije) toekomst overgeschakeld gaat worden naar een 3 fase aansluiting. Een ander verschil tussen de groepenkasten is dat de hoofdschakelaar in 1 fase groepenkast 1-polig is. In 3 fase groepenkasten is de hoofdschakelaar 4-polig. In de 1/3 groepenkast is de hoofdschakelaar ook 4-polig.

ABB Groepenkast kopen? Profiteer direct bij Groepenkastbestellen.nl!

Door een ABB groepenkast te bestellen profiteer je van voordelen die je nergens anders ziet:

  • Altijd scherp geprijsd
  • ABB groepenkasten worden kosteloos geassembleerd
  • Vrijblijvend & deskundig advies van ervaren personeel
  • Ruime voorraad
  • Groepenkasten worden altijd gratis verzonden (m.u.v. lege groepenkasten)
  • ABB groepenkasten zelf samenstellen

Heb je nog een vraag of opmerking? Aarzel niet en neem contact op voor een passend advies. Bel naar 088 51 11 611 of stuur een e-mail naar [email protected]. We staan je graag te woord.