Omvormers

Een omvormer voor zonnepanelen zet de opgewekte zonne-energie om in bruikbare energie. Je hebt dus altijd een omvormer nodig als je besluit zonnepanelen te (laten) installeren. Bij Groepenkastbestellen bieden we omvormers van het merk Kopp aan. Je hebt keuze uit 1 fase, 3 fase en 3 fase hybride omvormers voor zonnepanelen.

Werking zonnepanelen omvormer

Bij zonnepanelen heb je altijd een omvormer nodig. Zonder de omvormer kun je de opgewekte energie namelijk niet gebruiken. De energie die opgewekt wordt door zonnepanelen is gelijkstroom, terwijl we in Nederland thuis gebruikmaken van wisselstroom. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom van 230V. De stroom is dan geschikt om te gebruiken.

Waarop letten bij omvormers voor zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten omvormers voor zonnepanelen verkrijgbaar. Je zal bijvoorbeeld moeten kiezen tussen 1 fase en 3 fase omvormers. Welke omvormer jij nodig hebt, is afhankelijk van het aantal zonnepanelen en van de hoofdaansluiting van je woning. 

Een 1 fase omvormer is geschikt voor woningen met een 1 fase hoofdaansluiting van minimaal 1x35A. Op je kWh-meter staat dan 220/230V. Een 1 fase omvormer is voldoende voor maximaal 16 zonnepanelen van 250Wp. 

Een 3 fase omvormer is geschikt voor woningen met een 3 fase hoofdaansluiting van minimaal 3x25A. Op je kWh-meter staat 3x220/230V, 380/400V of 380V. Een 3 fase omvormer is voldoende voor maximaal 40 zonnepanelen van 250Wp.

Houd er ook rekening mee dat je groepenkast geschikt is voor het aansluiten van zonnepanelen en een omvormer. Is dit niet het geval? Dan zou een PV-verdeler een goede optie zijn. Dit is een zonne-energie verdeelkast, die je op de groepenkast aansluit. Vervolgens kun je apparaten, zoals een wasmachine, op de PV verdeler aansluiten.

Hybride omvormers

Ben je van plan een 3 fase omvormer te kiezen? Dan heb je bij ons keuze uit standaard 3 fase omvormers en hybride omvormers. Een hybride omvormer is een omvormer en een thuisbatterij in één. Dit type omvormer kan de opgewekte energie omzetten in bruikbare stroom, maar kan ook de opgewekte stroom opslaan. Op het moment dat er meer stroom gevraagd wordt dan er opgewekt wordt, wordt er gebruik gemaakt van de opgeslagen stroom. Dit betekent dat je meer opgewekte energie kunt gebruiken en dat er minder teruggeleverd wordt aan het net. Naast hybride omvormers bieden wij ook thuisbatterijen aan.

omvormer zonnepanelen

Zonnepanelen omvormer kopen

Ben je van plan zonnepanelen te laten installeren en heb je nog een omvormer voor zonnepanelen nodig? Bestel deze dan bij Groepenkastbestellen. Je profiteert bij ons van een snelle levering (binnen 24 uur). Heb je vragen over zonnepanelen of omvormers? Neem dan contact met ons op via [email protected], 088 51 11 611 of de chatfunctie.