CEE form

Wanneer je thuis of op het werk gebruik maakt van (industriële) krachtstroom dan heb je een CEE stekker en/of wcd nodig. Deze stekkers en wandcontactdozen zijn volgens de internationale norm IEC60309, die is opgesteld door een IEC technisch sub comité. In Europa worden CEE stekkers, voor elektrische vermogen aansluitingen vrij universeel gebruikt. Ook buiten Europa kunnen de krachtstroom stekkers gebruikt worden, de stekkers en wcd’s zijn namelijk ook in andere delen van de wereld gangbaar.

De voordelen van Groepenkast Bestellen

De voordelen van Groepenkast Bestellen

  • Specialist in groepenkasten
  • 90 dagen retourtermijn
  • Uitgebreid assortiment

CEE stekkers en wcd's

CEE stekkers en wcd’s kunnen 3-,4- of 5-polig uitgevoerd zijn daarnaast zijn ze verkrijgbaar voor verschillende stroomsterkten zoals 16A, 32A, 63A of 125A. De kleuren van de stekkers geven aan voor welke stroomsterkten ze geschikt zijn. Voordat je een CEE stekker of wcd koopt kijk dan altijd eerst goed welke uitvoering je nodig hebt.

Geel              110V
Blauw 230V
Rood  400V
Zwart  480 tot 690V

 

Beschermingsklasse

CEE stekkers zijn vooral verkrijgbaar onder twee verschillende beschermingsklasse. IP44 en IP67. Deze IP-coderingen geven aan in welke mate de stekkers beveiligd zijn. Het eerste cijfer in de IP-code geeft aan in hoeverre de stekker is beschermd tegen aanraking of indringen van andere voorwerpen. Het tweede cijfer is de beschermingsgraad tegen vocht.

  • IP44-code: Deze stekkers zijn plensdicht en beschermd tegen aanraking met een werktuig of draad, ook zijn ze beschermd tegen het indringen van vaste voorwerpen groter dan 1 mm.
  • IP67-code: Deze stekkers zijn dompeldicht en volledig beschermd tegen aanraking en stof.

 

Mennekes

Een van de bekendste producenten van CEE stekkers is Mennekes. Mennekes is ruim 75 jaar actief op het gebied van contactmaterialen, in deze 75 jaar heeft Mennekes zich constant ontwikkeld als vooraanstaande specialist in industriële contactmaterialen. Op dit moment is Mennekes wereldwijde leider in de productie van industriële contactmaterialen. Vanuit verschillende fabrieken, verspreid over verschillende delen van de wereld, produceren zij hun industriële elektrische producten, Ze beschikken inmiddels over een assortiment van ruim 5000 producten. Ze zijn dan ook niet zonder reden Europees marktleider op het gebied van CEE contactmaterialen.  

Campingstekker

Ga je op vakantie met caravan, camper of boot dan is een campingstekker altijd handig om bij je te hebben. Deze campingstekker kan gebruikt worden om deze voertuigen van stroom te voorzien. Bijna elke camping in Europa is tegenwoordig voorzien van een stroomkast waar je de campingstekker op kunt aansluiten.

Bekijk het assortiment campingstekkers op groepenkastbestellen.nl. Hier worden ze in verschillende lengtes aangeboden zodat je altijd stroom hebt in jouw camper, caravan of boot.

CEE stekker kopen

Ben je op zoek naar een CEE stekker of wandcontactdoos? In het assortiment van Groepenkastbestellen.nl vind je
diverse stekkers van merken zoals Mennekes en Sirox.  


Kun je niet vinden wat je zoekt of wil je graag meer informatie over CEE form? Neem dan contact op met Groepenkastbestellen.nl via e-mail [email protected], telefoon 088 - 51 11 611 of via Whatsapp 085 - 808 14 04. Wij adviseren je graag!