1 fase groepenkasten

Op zoek naar een 1 fase groepenkast? Dan ben je bij Groepenkastbestellen.nl aan het juiste adres. Klik bij de gewenste groepenkast op configureren. Je kunt vervolgens aanpassingen doen en de groepenkast inrichten zoals je wil. Staat alles naar wens? Klik dan op bestel om de groepenkast in je winkelwagentje te doen. Wij zullen deze kosteloos assembleren en opsturen. Neem bij vragen gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het samenstellen van een 1 fase groepenkast.

Pagina
Pagina

Meer informatie over de 1 fase groepenkast

Hierboven kun je een keuze maken om uiteindelijk de gewenste en benodigde 1 fase groepenkast uit te zoeken. Ben je er echter nog niet helemaal uit welke 1 fase meterkast geschikt is voor jouw woning of situatie? Wij zullen proberen enkele onderwerpen te bespreken zodat je uiteindelijk de keuze eenvoudiger kunt maken.

Wat wij aan zullen halen, in het kort, is het volgende:

  • Het verschil tussen de 1 fase en 3 fase groepenkast
  • Kookgroep en beltrafo
  • Bedrading

Het verschil tussen de fasen
In de meeste woningen zijn, maar worden nog steeds, 1 fase groepenkasten in de meterkast geinstalleerd. Woonhuizen hebben in de meeste gevallen geen 3 fase, dus krachtstroom, aansluiting. Je kunt hier als huiseigenaar wel voor kiezen en dit vervolgens bij je netbeheerder aanvragen. In sommige situaties heb je het nodig, denk hierbij aan een sauna, bubbelbad of bijvoorbeeld een laadpaal om een elektrisch voertuig, zoals een Tesla op te laden. 1 fase groepenkasten zijn daarnaast voorzien van een andere hoofdschakelaar dan de 3 fase groepenkast. De hoofdschakelaar is in 1 fase situaties 2-polig in plaats van 4-polig. Ook worden bij krachtstroomaansluitingen eventueel 4-polige aardlekschakelaars en krachtgroepen (3P+N) toegepast, maar dit hangt af van de aan te sluiten apparaten. In fabriekshallen of andere bedrijfspanden komen 3 fase aansluitingen vaker voor en is een krachtgroep ook zeker geen uitzondering.

1 fase groepenkast met kookgroep of beltrafo
Standaard groepenkasten zijn voorzien van een drietal compontenen, ook wel groepenkast onderdelen genoemd. Dit zijn de installatieautomaat, aardlekschakelaar en hoofdschakelaar. Je hebt in verschillende situaties ook een kookgroep of beltrafo nodig. Bij de aansluiting van een fornuis tot 7,4 kW heb je een kookgroep nodig en voor de werking van de deurbel is een beltrafo benodigd. Voor een groepenkast met kookgroep of een beltrafo in je groepenkast ben je ook bij Groepenkastbestellen.nl.

Bedrading
Alle groepenkasten 1 fase worden compleet voorbedraad en afgemonteerd met de benodigde draden. Op de 2-polige aardlekschakelaars worden de groepen aangesloten met 4 mm2 aansluitdraad en de aardlekschakelaars worden op hun beurt met 6 mm2 aansluitdraad op de hoofdschakelaar aangesloten. De bedrading van de componenten wordt gedaan met blauw en zwart draad. Hieronder zie je een schema, zoals een groepenkast met 8 groepen bedraad wordt.

1 fase groepenkasten bedrading

Als je meer informatie wenst over 1 fase aansluitingen, groepenkasten of andere elektra gerelateerde vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.