Hager groepenkasten

Heb je een voorkeur voor een Hager groepenkast of Hager onderdelen? Wij ondersteunen je graag in de zoektocht naar de juiste producten voor je situatie. Op deze pagina bieden wij je diverse Hager producten. 

Maak hieronder een keuze voor een 1 fase groepenkast of een 3 fase groepenkast. Wil jij je groepenkast volledig naar eigen wens inrichten? Kies dan voor zelf samenstellen. We zetten de bestelde groepenkast kosteloos voor je in elkaar en sturen hem voorbedraad naar je op. 

De voordelen van Groepenkast Bestellen

De voordelen van Groepenkast Bestellen

  • Specialist in groepenkasten
  • 90 dagen retourtermijn
  • Uitgebreid assortiment

Als je niet weet welke (fase) groepenkast je nodig hebt, wij leggen hieronder het verschil uit. Heb je daarnaast een vraag over je situatie of weet je niet welk product je nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via 088 - 51 11 611, via [email protected], of via onze live chat (rechtsonder in beeld).

Wat is Hager?

Hager is al decennia lang toonaangevend als het gaat om groepenkasten, en behoort tot de oudste en bekendste merken op het gebied van elektra. Het veelgevraagde Duitse merk is voor velen een teken van betrouwbare apparatuur. Bovendien staat Hager bekend om de moderne en luxe uitstraling. Uniek aan deze groepenkasten is de quickconnect veerklemtechniek in de groepenkast. Dit houdt in dat de aansluitpunten in de automaat een snelle hoogwaardige verbinding kunnen maken.

Welke Hager Vision en andere producten levert Groepenkastbestellen.nl?

Groepenkastbestellen.nl levert Hager groepenkasten in zowel 1 fase, 3 fase als 1/3 fase varianten en in diverse afmetingen. De 1 fase en 3 fase groepenkast is verkrijgbaar in een viertal afmetingen namelijk 365x220 (HxB), 475x220 (HxB), 475x440 (HxB) en 695x220 (HxB). De 1/3 fase groepenkasten worden momenteel enkel in een 475x220 (HxB) variant geleverd. Daarnaast worden er diverse Hager onderdelen aangeboden, zoals hoofdschakelaars, installatieautomaten, beltrafo's, krachtgroepen, aardlekschakelaars en aardlekautomaten. De groepenkasten zijn altijd voorzien van een hoofdschakelaar en kunnen gekocht worden met een verschillend aantal groepen (inclusief de bijbehorende aardlekschakelaars). Er dient één aardlekschakelaar aanwezig te zijn in de groepenkast per vier installatieautomaten(groepen).

Een stoppenkast van Hager, ook wel gezien als verdeler, is ook geheel naar wens samen te stellen. Hierboven heb je naast de fasen ook de mogelijkheid om je eigen Hager groepenkast samen te stellen. Dit is een optie die wij je speciaal aanbieden, zodat je exact aan kunt geven wat je in de kast wenst en om uiteindelijk ook, indien gewenst, bij de opmerkingen de indeling aan te geven. Hier houden wij dan rekening mee. Of je nou een Hager 8 groepenkast of een variant met 12 groepen wenst, wij leveren je altijd een Vision verdeler van de hoogste kwaliteit.

Wat is het verschil tussen 1 fase, 3 fase en 1/3 fase groepenkast?

Hager groepenkasten verkopen wij in verschillende uitvoeringen, of te wel de fasen. Het verschil tussen de betreffende groepenkasten is dat 1 fase geschikt is voor huishoudens/bedrijfspanden met een 220V/230V aansluiting, 3 fase groepenkast is geschikt voor huishoudens/bedrijfspanden met een 380V/400V aansluiting, en de 1/3 fase groepenkast kan zowel op 1 fase als op 3 fase aangesloten worden. De 1 fase groepenkast wordt bedraad met 4mm aansluitdraad en een 3 fase groepenkast met 6mm aansluitdraad. Ook verschilt de hoofdschakelaar: in een 1 fase groepenkast is deze 2-polig en in een 3 fase groepenkast 4-polig. Het verschil tussen 2- en 4-polig betreft het aantal aansluitingen dat mogelijk is met de schakelaar. In een 1/3 fase groepenkast is de hoofdschakelaar 4-polig en zijn de aardlekschakelaars 2-polig. In 1 fase en 3 fase groepenkasten zijn de aardlekschakelaars 2-polig.

Welke Hager meterkast raden wij aan?

Allereerst is het aantal fasen van belang, verder kijk je naar de componenten die je nodig hebt, en of er voldoende ruimte in de meterkast is om de Hager groepenkast te plaatsen. Ook moet bepaald worden of je een groepenkast met aardlekschakelaars en installatieautomaten wilt (= optie 1) of dat je kiest voor aardlekautomaten (= optie 2). Kies je voor optie 1, dan moet er per 4 groepen (installatieautomaten en fornuisgroepen) één 2-polige aardlekschakelaar, veelal de Hager CDA540G, aanwezig zijn. Bij optie 2 is er geen aardlekschakelaar nodig en is je groepenkast voorzien van Hager ADA916G. Indien je een 3 fase groepenkast hebt en je wenst een krachtgroep, dan heb je ook een Hager aardlekschakelaar 4-polig 40a 30ma nodig.

Ben je niet thuis in de wereld van elektrotechniek? Dan is de kant-en-klare groepenkast van Hager geschikt. Bij deze standaard groepenkast hoef je niet op diverse/specifieke opties te letten. Wij ontzorgen je graag in de zoektocht naar de juiste groepenkast. Wil je liever zelf de groepenkast inrichten met betreffende componenten, dan is dit ook geen probleem.

Een andere optie is een ledige kast. Door een lege groepenkast aan te schaffen, kun je alle gewenste onderdelen zelf laten monteren, bedraden en plaatsen.

De meest verkochte groepenkasten van dit A-merk

  • Hager groepenkast 1 fase met 6 groepen en afmetingen 475x220 mm: €301,29
  • Hager groepenkast 3 fase met 8 groepen en afmetingen 475x220 mm: €352,11
  • Hager groepenkast 3 fase met 12 groepen en afmetingen 475x220 mm: €476,74

Bestel eenvoudig bij Groepenkastbestellen.nl

  • Wij hanteren scherpe prijzen voor de groepenkast en componenten
  • De groepenkast wordt gratis binnen één werkdag geleverd op elke locatie in Nederland
  • Wij kunnen de groepenkast monteren indien gewenst
  • Alle producten zijn voorzien van het KEMA-KEUR

Wil je aanvullend advies of meer informatie? Neem dan gerust contact op. Je kunt ons bereiken via 088 - 51 11 611, via [email protected], of via onze live chat (rechtsonder in beeld).