Kopp schakelmateriaal

Kopp schakelmateriaal heeft een moderne en eigentijdse uitstraling gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Vanaf 1929 is Kopp actief op het gebied van schakelmateriaal. Door de jaren heen hebben zij een breed scala aan materialen en ontwerpen ontwikkeld. Elke lijn van Kopp heeft zijn eigen uitstraling, hierdoor past het schakelmateriaal in elk huishouden. Kopp schakelmateriaal is allemaal voorzien van het KEMA-keur. Op groepenkastbestellen.nl vind je een zeer uitgebreid assortiment schakelmateriaal van Kopp tegen scherpe prijzen.

De voordelen van Groepenkast Bestellen

De voordelen van Groepenkast Bestellen

 • Specialist in groepenkasten
 • 90 dagen retourtermijn
 • Uitgebreid assortiment

Binnen het assortiment van Kopp zijn verschillende lijnen met schakelmateriaal. De drie meest populairste lijnen binnen kopp schakelmateriaal zijn:

 • Kopp Milano (HK02)
 • Kopp Paris (HK05)
 • Kopp Athenis(HK07)

Kopp Milano (HK02)

Het schakelmateriaal in de lijn Milano (HK02) wordt gekenmerkt door een goede prijs/kwaliteit verhouding. Op groepenkastbestellen.nl vindt je alles van Kopp Milano (HK02) van basiselementen t/m afdekramen en in verschillende kleuren o.a. wit, antraciet en staal. Bekijk het gehele aanbod Kopp milano (HK02).

Kopp Paris (HK05)

Schakelmateriaal in de lijn Kopp Paris (HK05) heeft een prachtig gevormd ontwerp en is afgewerkt met een hoogglanzend oppervlak. Het schakelmateriaal van Kopp Paris in de kleuren arctisch wit of zilver passen bijna naadloos in elk design. Het schakelmateriaal is naast de kleuren arctisch wit en zilver ook in vele andere kleuren verkrijgbaar. Benieuwd? Bekijk het gehele assortiment schakelmateriaal uit de lijn Paris.

Kopp Athenis (HK07)

Het schakelmateriaal in de lijn Athenis is schakelmateriaal van eersteklas kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Bij het kopen van schakelmateriaal is het belangrijk dat het schakelmateriaal van hetzelfde merk en serie is. Dit komt omdat verschillende merken en series vaak een andere bevestigingsmethode en ander design hebben. Met het schakelmateriaal van Kopp Athenis is dit in veel gevallen geen probleem, het schakelmateriaal is zo geproduceerd dat het compatibel is met andere merken. Net als bij al het andere schakelmateriaal van Kopp garanderen zij ook bij Kopp Athenis schakelmateriaal hoogwaardige kwaliteit. Bekijk het gehele assortiment schakelmateriaal uit de lijn Athenis.
Het ontwerp en verpakkingsconcept van het schakelmateriaal in de HK series zijn gebaseerd op de eisen van professionals.

Welk schakelmateriaal heb ik nodig?

Ga je een huis bouwen, kopen of verbouwen en sta je voor de keuze welk schakelmateriaal je moet aanschaffen? Vanaf 1996 is het verplicht dat elk stopcontact/wandcontactdoos voorzien is van randaarde. Heb je een huis voor 1996 en ga je het schakelmateriaal vervangen dan is het veiliger en verplicht om de stopcontacten te vervangen voor stopcontacten met randaarde. Het kan voorkomen dat oude(re) huizen geen aardkabel hebben, in dat geval moet deze eerst gelegd worden voordat de stopcontacten gemonteerd kunnen worden. Heb je hier geen ervaring laat dit dan altijd doen door een deskundige. Is er in jouw huis wel aardkabel aanwezig? Dan kun je de stopcontacten zonder problemen vervangen. Alle Kopp stopcontacten hebben dankzij hun hoogwaardige kwaliteit een lange levensduur. In het assortiment van Kopp zitten zowel stopcontacten met randaarde als stopcontacten zonder randaarde.

Ga jij je ‘’gewone’’ lampen vervangen door LED-lampen? Kijk dan ook goed welke dimmer aangesloten is op deze lamp. Sluit jij namelijk een gewone dimmer aan op een LED-lamp dan is de kans aanwezig dat de lamp niet naar behoren werkt. Op de dimmer zelf staat vermeld of deze geschikt is voor het dimmen van LED-lampen. 

Heb jij (kleine) kinderen in huis? Dan is het verstandig om stopcontacten met kinderbeveiliging te plaatsen. Hiermee voorkom je het risico dat zij iets in het stopcontact kunnen steken.

Kopp schakelaars

Binnen het assortiment van Kopp zijn diverse schakelaars voor verschillende ruimte en situaties bijvoorbeeld;

 • Drukschakelaars
 • Jaloezieschakelaars
 • Kruisschakelaars
 • Serieschakelaars
 • Wisselschakelaars
 • Wissel/wissel schakelaars

Drukschakelaars
Met een drukschakelaar kun je de stroom aanzetten of uitschakelen door de schakelaar in te drukken. Na het indrukken springt de schakelaar terug naar zijn oorspronkelijke uitgangspositie.

Jaloezieschakelaars
Heb jij thuis rolluiken of jaloezieën die elektronisch te bedienen zijn? Dan heb jij ook een jaloezieschakelaar nodig. Jaloezieschakelaars zijn er in verschillende uitvoering bijvoorbeeld met een tuimelschakelaar of een draaiknop.

Kruischakelaars
Een kruisschakelaar wordt vaak toegepast wanneer er drie of meer in- en/of uitgangen zijn. De kruisschakelaar heeft vier aansluitpunten en wordt altijd gebruikt in combinatie met twee wisselschakelaars. Zo kunnen via elke in- en/of uitgang de verlichting aan- of uitgezet worden. Omdat een kruisschakelaar vier aansluitpunten heeft kan de schakelaar via vier schakeldraden de wisselschakelaars met elkaar verbinden, zo kun je een of meerdere lampen bedienen vanaf verschillende punten.

Serieschakelaars
Met een serieschakelaar kan je twee verschillende lichtpunten in een ruimte bedienen. Een serieschakelaar bestaat uit een schakelaar met dubbele wip-knop. Een serieschakeling kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld in de keuken, zo kun je met de serieschakelaar de lamp boven het aanrecht en de keukentafel aan- en/of uitzetten. Let op! Een serieschakeling werkt alleen wanneer er een serieschakelaar in de faseleiding is geplaatst.

Wisselschakelaar
Met een wisselschakelaar kun je vanaf twee verschillende punten de verlichting aan of uit schakelen. Een wisselschakelaar wordt dan ook vaak toegepast in slaapkamers, hallen, badkamers en trappengangen. Een wisselschakelaar bestaat uit 1-voudig bedieningselement. Naast een wisselschakelaar heeft Kopp ook een wissel/wisselschakelaar. Deze schakelaar is de luxere versie. Hiermee kun je twee lampen vanaf twee verschillende locaties schakelen, met een wisselschakelaar slechts een lamp vanaf 2 verschillende punten. Een wissel wisselschakelaar bestaat dan ook uit een 2-voudige bedieningselement.

Jaloezieschakelaar
Heb jij thuis rolluiken of jaloezieën die elektronisch te bedienen zijn? Dan heb jij ook een jaloezieschakelaar nodig. Jaloezieschakelaars zijn er in verschillende uitvoering bijvoorbeeld met een tuimelschakelaar of een draaiknop.

Schakelmateriaal bestaat vaak uit drie verschillende elementen;

1. Het basiselement: Dit onderdeel is het belangrijkste schakelmateriaal, het basiselement bepaalt namelijk de werking van de schakelaar. Het basiselement wordt vaak weggewerkt in de muur, en hier komt het bedieningselement of een centraalplaat overheen.

2. Bedieningselement of centraalplaat: zoals eerder aangegeven wordt het bedieningselement of centraalplaat boven op het basiselement gemonteerd. Welk bedieningselement je plaatst ligt aan welke werking het basiselement heeft.

3. Afdekraam: Om vervolgens het schakelmateriaal een nette afwerking te geven, wordt er een afdekraam geplaatst. Binnen het assortiment Kopp schakelmateriaal kun je afdekramen vinden met verschillende hoeveelheden ramen maar met een maximum van vijf ramen.

In het assortiment van Kopp schakelmateriaal zijn alle basiselementen, centraalplaten, bedieningselement en afdekramen verkrijgbaar in de verschillende kleuren zoals:

 • Wit
 • Artic wit
 • Antraciet
 • Zilver
 • Staal

Kopp schakelmateriaal kopen

Ga jij schakelmateriaal kopen? Neem dan altijd schakelmateriaal van hetzelfde merk. Omdat veel merken en fabrikanten werken met verschillende afmetingen, aansluitingen en vormgeving kan het zijn dat het schakelmateriaal niet werkt of dat het niet mooi op elkaar gemonteerd kan worden. Kies daarom ook altijd het basiselement, bedieningselement en het afdekraam van hetzelfde merk.

Wanneer je kopp schakelmateriaal gaat kopen ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit en dat je schakelmateriaal een lange levensduur kent.

Is het nog niet helemaal duidelijk welk schakelmateriaal jij nodig hebt neem dan contact op met Groepenkastbestellen.nl via e-mail [email protected], telefoon 088 - 51 11 611 of via Whatsapp 085 - 808 14 04. Onze ervaren medewerkers helpen je graag om de juiste keuze te maken.