Beltrafo

Een beltrafo is een spanningsomvormer die je gebruikt voor de deurbel. Een beltrafo wordt ook wel een beltransformator genoemd. Deze spanningsomvormer is ingebouwd in de groepenkast en zorgt ervoor dat de stroomvoorziening naar zwakstroom gaat. De deurbel bij de voordeur thuis werkt op zwakstroom (ongeveer 8 volt) en kan om deze reden niet op 220 volt aangesloten worden.

ABB beltrafo 1A 8V (0918.004)
Artikelnr: 401014588
ABB beltrafo 1A 8V (0918.004)
Levertijd 1 werkdag
EATON-HOLEC Beltrafo set
Artikelnr: 401169564
EATON-HOLEC Beltrafo set
Levertijd 1 werkdag
Hager beltrafo 8V 1A (ST303N)
Artikelnr: 401040729
Hager beltrafo 8V 1A (ST303N)
Levertijd 1 werkdag
Eaton beltrafo 8V 1A (1740298)
Artikelnr: 401066841
Eaton beltrafo 8V 1A (1740298)
Levertijd 1 werkdag
Eaton beltrafo 8-230V 1A (272480)
Artikelnr: 401033300
Eaton beltrafo 8-230V 1A (272480)
Levertijd 1 werkdag

Beltrafo kopen

Bij het vervangen van de groepenkast of wanneer je een groepenkast gaat samenstellen, kunt je zowel de huidige beltrafo gebruiken, maar je kunt ook één van de onderstaande nieuwe varianten bestellen.

Stroom omzetten tot zwakstroom

Een deurbel werkt op zwakstroom. Hiermee wordt ongeveer 8 volt bedoeld. In veel gevallen heeft een huisinstallatie 220 volt, wat te veel is voor de aansluiting van de bel. Door het plaatsen van een beltrafo wordt de stroom omgezet tot zwakstroom en wordt het mogelijk gemaakt dat de bel aangesloten en gebruikt kan worden.

De EMAT beltransformator daarentegen kan de stroom eveneens omzetten tot 12V en 24V. Voor verschillende deurbellen en situaties biedt Groepenkastbestellen.nl je de geschikte variant.

Beldrukken en gong

Allereerst is het van belang om te vermelden dat een beltrafo gebruikt wordt om een bedrade deurbel op aan te sluiten. Naast de bedrade deurbellen bestaan er ook draadloze deurbellen. De draadloze deurbel wordt echter niet aangesloten op een beltransformator. Op zoek naar een draadloze deurbel? Deze vind je eveneens op Groepenkastbestellen.nl.

Voor een deurbel en gong kun je, zoals reeds gemeld, onderscheid maken tussen een bedrade en een draadloze gong. De beldrukker bevindt zich buiten de woning, veelal bij de voordeur. De gong bevindt zich in de woning, veelal in de hal of entree van de woning. De beldrukker en gong zijn rechtstreeks op elkaar aangesloten. Wellicht dat je graag de volgende vraag beantwoord ziet worden, voordat je een definitieve keuze kunt maken: "Hoe wordt de beltrafo aangesloten zodat het geheel werkt?"

Beltrafo aansluiten in de groepenkast

Je sluit de beltrafo aan in de groepenkast, welke in de meterkast geplaatst is. Bij de beltrafo zit een aansluitblok aangesloten. Vanuit het aansluitblok lopen twee draden naar de beldrukker bij de voordeur.

De dikte van de draad is 1 mm, dit in verband met de veiligheid van de groepenkast. De draden die gebruikt worden voor de aansluiting in de groepenkast zijn zwart. De lengte van de draad varieert, afhankelijk van de grootte van de groepenkast, maar is niet langer dan 50 cm. Het aansluitblok sluit je aan op de ‘achterkant’ van de deurbel.

Beschikbare varianten

Voor iedere situatie is een beschikbaar component te verkrijgen. Hierbij kun je denken aan de ABB groepenkast die je reeds thuis hebt, dan is de variant van ABB zeer geschikt. Heb je echter een EMAT groepenkast of wil je een beltrafo die de stroom kan omzetten in zowel 8V, 12V als 24V? Dan is de EMAT variant zeer geschikt.

Groepenkastbestellen.nl heeft naast de genoemde beltransformator van ABB en EMAT, ook de producten van de A-merken Eaton, Schneider en Hager op voorraad. De meest verkochte variant bij Groepenkastbestellen.nl is de beltrafo van EMAT.

Waarom bij Groepenkastbestellen.nl een beltrafo kopen

  • Alle beltrafo’s zijn van hoogwaardige kwaliteit
  • Standaard twee jaar garantie op ABB, Eaton, Schneider en Hager producten
  • Tien jaar garantie op EMAT
  • Altijd scherp geprijsd
  • Snelle levering (op maaandag tot en met donderdag voor 21.00 uur en vrijdag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis)
  • Je kunt altijd bij ons terecht voor een eerlijk en deskundig advies op maat

Heb je een vraag? Aarzel dan niet en trek aan de bel! Je kunt contact opnemen met telefoonnummer 088 51 11 611 of stuur een e-mail naar [email protected]. We helpen je graag.