Perilex

Wanneer je een 3 fase aansluiting heeft en een keramische kookplaat of inductiekookplaat aan wilt sluiten, heb je diverse perilex materialen nodig, zoals een stekker, snoer en stopcontact. Deze aansluiting is te realiseren met de materialen van het merk EMAT. Diverse onderdelen worden jou aangeboden door Groepenkastbestellen.nl. De stekkers, stopcontacten (in- en opbouw), het snoer en de montageplaat vindt u hieronder.

Perilex stopcontact opbouw 16A wit
Artikelnr: 401168004
Perilex stopcontact opbouw 16A wit
Levertijd 1 werkdag

3 fase aansluiting en perilex

Het stekkersysteem wordt gebruikt bij krachtstroomaansluitingen in woningen. Naast de drie fase aansluiting in het pand en je kookplaat, is ook het bijbehorende vermogen van belang. Wij bieden je namelijk inbouw en opbouw materialen welke geschikt zijn voor 16 ampère situaties.

Perilex stopcontact en aanverwanten gebruiken

Wanneer je een 3 fase aansluiting (ook wel krachtstroomaansluiting genoemd) heeft, kan je kookplaten aansluiten met een perilex stopcontact en aanverwante schakelmaterialen. Veel woonhuizen in Nederland zijn voorzien van een 1 fase aansluiting en bijbehorende 1 fase groepenkast. In het geval van een 1 fase aansluiting, kan je ook het perilexsysteem toepassen. Voor vragen hierover kan je terecht bij de klantenservice van Groepenkastbestellen.nl.
 
Indien je vragen hebt over jouw huidige situatie en het toepassen van perilex kan je ook contact opnemen met een van de medewerkers van Groepenkastbestellen.nl via 088 – 51 11 611 of per e-mail via [email protected].

Nieuwe kookplaat?

Heb je een nieuwe kookplaat of ben je van plan om in je nieuwe keuken een inductiekookplaat te plaatsen? Houd dan rekening met het feit dat je een perilex-systeem nodig hebt voor de aansluiting.

Diverse kookplaten zijn aan te sluiten met deze schakelmaterialen. Wanneer je een drie fase aansluiting en eveneens een nieuwe kookplaat hebt, dan dien je naast perilex ook een kookgroep of krachtgroep te gebruiken.

Krachtgroep, kookgroep of fornuisgroep, welke heb ik nodig?

Allereerst is het goed om te weten dat een kookgroep en fornuisgroep hetzelfde zijn. Daarnaast is een krachtgroep enkel toe te passen in de 3 fase groepenkast. Een kookgroep gebruik je in situaties tot 7,4 kW en een krachtgroep gebruik je in situaties tot 11 kW.

Stopcontact en stekker

Je kan bij de installatie kiezen voor een inbouw stopcontact, maar ook voor een opbouw stopcontact. Deze keuze hangt af van de situatie in de woning. In het assortiment van Groepenkastbestellen.nl vind je tevens een montageplaat en een inbouwdoos voor perilex aansluitingen.

Naast de stopcontacten bieden wij je een snoer en een tweetal stekkers aan. De twee stekkers verschillen van elkaar aangezien er een haakse variant en rechte variant is. Het snoer dat je aangeboden wordt, is 1,5 meter lang en 5 aderig met 1,5 mm2 doorsnede.
 
Let op: Een ‘normaal’ stopcontact volstaat niet bij deze aansluiting aangezien de stopcontacten en perilex stekker 5-polig zijn.