Kopp dimmers

Heb jij teveel of te weinig licht in huis of wil je graag een fijne sfeer creëren in je (woon)kamer? Met een Kopp dimmer haal je hoge kwaliteit in huis tegen een scherpe prijs. Elektramat biedt een ruim assortiment aan met Kopp dimmers van verschillende productlijnen zoals:
  • Vision
  • Malta
  • Rivo wit
  • Rivo creme
Bij groepenkastbestellen.nl koop je alle Kopp dimmers uiteraard tegen scherpe prijzen en word je bestelling binnen 24 uur verzonden.

Kopp dimmer kopen

Voordat je een Kopp dimmer gaat kopen moet je goed weten welke lampen in huis je wilt dimmen en of deze lampen überhaupt dimbaar zijn. Daarnaast zijn er veel verschillende lampen en deze lampen kunnen verschillende dimsystemen hebben.
De bediening van een dimmer kan ook verschillen per dimmer zo kunnen ze in de volgende uitvoering zijn;

  • Analoog dimmen
  • Digitaal dimmen
  • Dimmen met sensoren en schakelingen  

Doormiddel van de letters R, L en C wordt aangegeven welke dimmer geschikt is voor welk soort verlichting.

R   Geschikt voor het dimmen van gloeilampenen 230 volt halogeen lampen.
Hou hierbij wel rekening met het bereik van de dimmer.
L   Geschikt voor het dimmen van 230 volt halogeen en gloeilampen. Als dit vermeld staat op de dimmer, dan kan het ook geschikt zijn voor LED.
C   Geschikt voor het dimmen van iedere dimbare lamp.
 
RLC-kring
 

Kopp LED dimmer

Heb jij LED lampen in huis hangen die je wilt dimmen, dan kan dit niet met elke dimmer. Hiervoor heb je LED dimmers nodig. Sluit je een conventionele dimmer aan op een LED lamp dan kan deze lamp gaan knipperen of trillen. In sommige gevallen gaat de lamp zelfs stuk. De reden dat een LED lamp gaat knipperen als er een conventionele dimmer wordt aangesloten komt omdat deze dimmers een minimaal vermogen hebben tussen de 40 en 80 watt. Echter zijn deze waarden op een gloei- of halogeenlamp gericht. Het aantal watt dat een LED lamp gebruikt ligt vele malen lager dan dit. Niet alleen veroorzaakt dit het knipperen of trillen, ook kan het aanzienlijk de levensduur van een lamp beperken. Voordat je een dimmer aanschaft kijk dan altijd goed of deze ook te gebruiken zijn voor LED lampen. Dit staat (bijna) altijd vermeld op de dimmer. In het assortiment van Groepenkastbestellen.nl vind je ook diverse Kopp LED dimmers.

Kopp sensor dimmer

Innovatief in het assortiment dimmers is de Kopp sensor dimmer. Deze is uitgevoerd met een sensor, hierdoor is het fysiek aanraken en draaien van een dimmer niet meer nodig maar kun je, wanneer je op een minimale afstand van de sensor bent, de dimmer bedienen.

 Kopp sensor dimmer 
 

Kopp dimmer bestellen

Ga je een Kopp dimmer bestellen ga dan van te voren goed na welke lampen je in huis wil dimmen en welk type Kopp dimmer je nodig hebt. Is dit voor een LED lamp, dan heb je dus een Kopp LED dimmer nodig. Of wil je graag een innovatieve dimmer kijk dan naar een Kopp sensor dimmer. Kun je niet vinden wat je zoekt of heb je nog een vraag over een Kopp dimmer? Neem dan contact op met Groepenkastbestellen.nl via email [email protected], telefoon 088 - 51 11 611 of via Whatsapp 06 32 27 14 27. Wij adviseren je graag!