Meer weten over de geheel vernieuwde Vision-groepenverdeler van Hager?

De Vision-groepenverdeler is al meer dan 20 jaar een bekende naam op de markt. Vision heeft nu een volledige metamorfose ondergaan, met als doel een montage vriendelijke verdeler. Hager is met de hulp van Nederlandse monteurs aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn. Met een vernieuwde behuizing en multifunctionele invoermogelijkheden is de monteur van alle gemakken voorzien. In onderstaand artikel gaan wij in op de volgende punten:

  • Installatiegemak voor iedere installateur
  • Multifunctionele invoermogelijkheden
  • Certificaten
  • Vernieuwde typenummers en afmetingen
De voordelen van Groepenkast Bestellen

De voordelen van Groepenkast Bestellen

  • Specialist in groepenkasten
  • 90 dagen retourtermijn
  • Uitgebreid assortiment

Installatiegemak voor iedere installateur

De groepenverdeler zit vol met innovaties. Een belangrijke is het vernieuwde buisinvoerstuk met extra ruimte. De aardrail kan verticaal worden geplaatst. Hierdoor heb je meer ruimte om de bedrading op de componenten te monteren. De aardklem heeft nu een verticale positie en hoeft niet gedemonteerd te worden. Je kunt nu direct aan de montage beginnen. Ook kan er een klemmenstrook worden geplaatst en door de extra ruimte kan de installatiedraad netjes worden weggewerkt.

De verpakking is ook aangepakt. Door middel van  uitsparingen aan de zijkant kan de verdeler eenvoudig zonder gereedschap worden uitgepakt. Na het openen kan je de losse afdekkap direct veilig en schoon in de opengeklapte deksel leggen. Hierna kan je het bodemdeel moeiteloos uit de verpakking halen. Door slimme aanpassingen zijn de schroeven niet te verliezen in de behuizing, draaien onderweg niet vast en door een brede kop zonder moeite te monteren.

 

Multifunctioneel in invoermogelijkheden

Bovenop het buisinzetstuk kan een tweede buisinzetstuk worden geplaatst. Waar eerder plek was voor acht buizen, is er nu ruimte voor zestien stuks. Op de plek van een tweede buisinzetstuk kan ook een kunststofonderdeel worden geplaatst. Dit onderdeel heeft plaats voor maximaal acht connectoren Winsta of GST18.

De hoofdaarde van 4 of 6 mm2 blank vertind koper kan nu zowel rechts als links direct in de aardklem worden geplaatst. Ook is een invoerstuk met drie klemmen beschikbaar voor de aansluiting van de bel en drukknop. In de Vision-verdeler zijn twee uitbesparingen aanwezig. Deze uitsparingen zijn geschikt voor het inbrengen van een buis of kabel met een speciaal invoerstuk en om verdelers te koppelen.

De plaats van de verdeler is nu flexibel te bepalen. Aan de achterkant van de behuizing zijn een aantal vlakken te breken, dit geeft de mogelijkheid om de leidingen vanuit de wand in te voeren. Aan de onderzijde van de behuizing zit een brede opening, hier is er ruimte voor drie invoerstukken. Wanneer de bovenzijde niet wordt uitgebreid met het buisinvoerstuk, kunnen de invoerstukstukken daar ook worden geplaatst.

Gecertificeerd

Vision-verdeler is de eerste die voldoet aan de EN60670-24 en NEN-EN-IEC 61439-3 normen. Er zijn in totaal 685 varianten mogelijk, iedere variant is door Dekra getest, getoetst en gecertificeerd. Voor iedere uitvoering geldt ook het KEMA-keurmerk. Met dit keurmerk ben je verzekerd van een groependeler die voldoet aan de normen voor betrouwbaarheid en veiligheid.

Nieuwe typenummers en afmetingen

Wie al eerder gewerkt heeft met de Vision-groepenverdeler, weet dat de typenummers begonnen met VKS. Toen waren er in totaal drie afmetingen, hier bij Groepenkastenbestellen was de mogelijkheid om een variant te bestellen. De vernieuwde typenummers beginnen nu allemaal met VKG, ook de afmetingen zijn veranderd. Hieronder in een overzicht worden de nieuwe afmetingen, verkrijgbaar bij Groepenkastenbestellen.nl, vergeleken met de oude afmetingen.

Je ziet eveneens het verschil tussen de nieuwe groepenkast van Hager (links) en de oude groepenkast (rechts).

Hager vision groepenkast
 
Nieuwe afmetingen Oude afmetingen
12 modules 365x220 (HxB) 12 modules 220x220 (HxB)
24 modules 475x220 (HxB) 24 modules 330x220 (HxB)
48 modules 475x440 (HxB) 48 modules 330x440 (HxB)
36 modules 695x220 (HxB) 36 modules 550x220 (HxB)