PV-verdeler, wat kan ik er mee?

Een PV-verdeler is ook wel een zonne-energie verdeelkast. De zonne-energie verdeelkast is een relatief klein kastje met ongeveer 8 tot 12 modules om de gewenste componenten in te plaatsen. Wat kan ik met een PV-verdeler? Wanneer heb ik een dergelijke verdeler nodig? Waar staat PV voor en is het hetzelfde als een aansluitverdeler? En waar is een PV-verdeler van voorzien? Heeft u zichzelf de bovengenoemde vragen wel eens afgevraagd, dan is deze blog zeer geschikt om eens te lezen.

De voordelen van Groepenkast Bestellen

De voordelen van Groepenkast Bestellen

  • Specialist in groepenkasten
  • Binnen 24 uur verzonden
  • Uitgebreid assortiment

Wat is een PV-verdeler precies?

“Wat is een PV-verdeler precies?”. Deze vraag is nog niet genoemd, maar is misschien wel van belang bij het lezen van deze blog.

Een PV-verdeler is zoals in het begin genoemd, een zonne-energie verdeelkast. Het is een klein kastje waarmee u op een veilige manier zonnepanelen en bijvoorbeeld een wasmachine kunt aansluiten. Een PV-verdeler is een zeer goede manier om te zorgen dat er geen bekabeling via buitenmuren gelegd hoeft te worden in situaties waarin er geen leiding is. Hierdoor kan bijv. de uiteindelijke zonne-energie installatie aangesloten worden.

PV-verdelers zijn eenvoudig te plaatsen kastjes, waardoor de zonne-energie installatie gemakkelijk aangesloten kan worden in bestaande situaties. Het is niet meer noodzakelijk om een extra leiding naar de (zonnepaneel) omvormer te leggen.

Wat kan ik met een PV-verdeler?

Een PV-verdeler maakt het voor u mogelijk om uw zonne-energie installatie op een eenvoudige en relatief goedkope manier klaar te maken. U hoeft geen tweede leiding te leggen, wat u aanzienlijk veel tijd en geld kunt besparen! PV-verdelers zijn er in diverse varianten en in diverse merken. Bent u toevallig op zoek of geïnteresseerd in een PV-verdeler? Bekijk dan hier het aanbod van de EMAT PV-verdeler.

De vraag “Wanneer heb ik een PV-verdeler nodig?” is hopelijk in het voorgaande beantwoord. Kort samengevat: u heeft een PV-verdeler nodig mocht u zonnepanelen cq. een zonne-energie installatie willen aansluiten in uw woning, dan biedt de PV-verdeler een uitstekende oplossing voor een lage prijs, in verhouding met het leggen van een tweede leiding en diverse bekabeling door de muur.

Betekenis van PV-verdeler

Een PV-verdeler wordt ook wel een zonne-energie verdeler, een zonne-energie verdeelkast(je), een (aansluit)verdeler of zonnestroomverdeler genoemd.

PV-verdelers zijn dus verdeelkastjes voor de stroom van zonnepanelen, maar waar staat PV dan voor? PV staat voor Photo-Voltaic. Deze naam is afgeleid van een PV-paneel cq. zonnepaneel.

Heeft u tot op heden getwijfeld over de aanschaf van zonnepanelen in verband met hoge installatiekosten? Dan biedt een PV-verdeler wellicht een uitweg voor u! PV-verdelers zijn er in diverse varianten. Een zonne-energie verdeler kan voorzien zijn van diverse componenten. Standaard is het kastje voorzien van een hoofdschakelaar en een wandcontactdoos. Tevens zit er in de kast een installatieautomaat of aardlekautomaat. Het is ook mogelijk om meer installatieautomaten, aardlekautomaten of wandcontactdozen in de pv-verdeler te hebben, dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Het is voor velen erg handig om bij te houden hoeveel kWh’s de zonnepanelen opbrengen. Dit kan door simpelweg een ingebouwde kWh meter. Aangezien vandaag de dag veel via het internet gaat, is het voor u zelfs mogelijk om de opbrengst online af te lezen. Dit kan door de aansluiting van een online verbruiksmonitor

Door middel van deze blog hopen we u goed geïnformeerd te hebben over PV-verdelers. Mocht u uw ervaringen betreffende zonnepanelen of PV-verdelers willen delen met ons en andere lezers van deze blog? Laat dan gerust hieronder uw reactie achter.

Mocht u een zeer specifieke situatie willen beschrijven, graag meer informatie willen of hulp bij de juiste keuze van een PV-verdeler? Neemt u dan gerust contact met ons op.