Groepenkast vervangen op een deskundige manier

Groepenkasten zijn een onderdeel van de meterkast in uw huis of bedrijfspand. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een uitbreiding van het aantal elektrische installaties op locatie, dient de kast vervangen te worden voor een groepenkast met meer of andere componenten. U dient bij het vervangen rekening te houden met bepaalde punten. Deze punten behandelen wij hieronder.

De voordelen van Groepenkast Bestellen

De voordelen van Groepenkast Bestellen

  • Specialist in groepenkasten
  • 90 dagen retourtermijn
  • Uitgebreid assortiment

Groepenkast vervangen. Waar moet ik op letten?

Als u een groepenkast wilt vervangen, dient u vooraf duidelijk te hebben welke installaties aangesloten moeten worden. In principe dient u de juiste componenten te selecteren die voor uw situatie van belang zijn. Daarnaast is het altijd goed om bij de vervanging te letten op de kwaliteit en de certificaten van het betreffende product en/of merk. De kwaliteit van de verschillende componenten is essentieel. De vervanging moet uiteraard ook op de juiste manier plaatsvinden om problemen in de toekomst te voorkomen.

Het is altijd essentieel dat de groepenkast op een juiste en veilige wijze aangesloten wordt door een erkende installateur die zijn vak verstaat. Groepenkasten voldoen vandaag de dag aan diverse normen en eisen, daar valt ook de correcte aansluiting onder. Laat de installatie daarom te allen tijde door een erkend installateur uitvoeren. Op die manier worden problemen in de toekomst voorkomen.

Mocht u uw kast willen vervangen, maar u heeft vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Heeft u een positieve of negatieve ervaring over deze pagina? Dan kunt u onderaan deze pagina een reactie achterlaten, wij horen uw ervaring graag!

 

Het aantal groepen in uw vervangende groepenkast

Wanneer u toe bent aan een nieuwe installatie dient hierbij rekening te worden gehouden met het aantal groepen. Heeft u genoeg vrije groepen om alle installaties aan te sluiten? Daarnaast is het essentieel dat u rekening houdt met het aantal fasen. U kunt het aantal fasen aflezen aan de meter. Hoe weet u of u een 1 fase of 3 fase aansluiting heeft?

Een 1 fase aansluiting herkent u aan: 220V of 230V
Een 3 fase aansluiting herkent u aan: 3 x 230/400V

Het is van belang dat u een kast met de juiste fase aansluiting aanschaft. Het is niet verplicht om een 3 fase groepenkast te hebben. Wel worden aansluitingen in nieuwe woningen tegenwoordig vrijwel allemaal als 3 fase aangeleverd.

Wanneer dient u uw groepenkast te vervangen?

Het is van belang dat u uw installatie vervangt als u (nog) niet alle apparaten op locatie kunt aansluiten en de huidige installatie geen ruimte toelaat voor uitbreiding. Daarnaast is het van belang dat u in relatief oude huizen rekening houdt met een installatie van deze tijd. 

Mocht u vragen hebben of u uw groepenkast moet vervangen of welke u nodig heeft in plaats van de huidige? Laat dan gerust een bericht achter of stuur ons een e-mail.

Bij ons heeft u de keuze op de volgende merken: