Wat is een kWh meter?

Wat is nou precies een kWh meter, waar gebruik je het voor en welke typen zijn er? U wilt een groepenkast bestellen en u wordt verteld dat u een kWh meter nodig heeft, maar u heeft geen idee wat of waarom dat zo is? Of wilt u het verbruik van uw zonnepalen of laadpaal bijhouden, maar u weet niet precies hoe? Dan hopen wij u hieronder antwoord op uw vragen te kunnen geven!

De voordelen van Groepenkast Bestellen

De voordelen van Groepenkast Bestellen

  • Specialist in groepenkasten
  • 90 dagen retourtermijn
  • Uitgebreid assortiment

Waar dienen kWh meters voor?

KWh meters zijn eigenlijk energiemeters. Met deze energiemeters is het mogelijk om het verbruik, kilowattuur, te meten van een elektrische installatie. Het verbruik van elektrische installaties wordt ook wel kWh of kilowattuur genoemd. Mocht u dus een kWh meter nodig hebben, daarmee wordt u geadviseerd een energiemeter aan te schaffen!

Waar wordt een kWh meter ook wel gebruikt? kWh meters zijn er voor om, zoals gezegd, het verbruik af te lezen van een elektrische installatie. Een voorbeeld van het gebruik van een kWh meter in een laadpaal: U heeft een laadpaal om uw elektrische auto op te laden, maar u wilt graag het verbruik weten. Dat spreekt voor zich, echter moet dit bijgehouden worden. Hiervoor is een kWh meter zeer geschikt. U kunt simpelweg de kWh meter in, in dit geval, de laadpaal plaatsen en het verbruik af lezen. kWh meters voor het bijhouden van energieverbruik

Het grootste gedeelte van de tijd vindt u de kWh meters echter in de meterkast. Een meterkast, de ruimte waar de installaties en aansluitingen in gebouwen worden geregeld, is de plaats waar uw groepenkast is gemonteerd. In uw groepenkast vindt u weer de kWh meter! Wilt u graag meer lezen en weten over meterkasten? Lees dan eens de blog over de meterkast.

Typen kWh meters

KWh meters zijn er in diverse varianten. U heeft kWh meters die zijn te bevestigen op de DIN rail in uw groepenkast, de metalen rails waar componenten op te bevestigen zijn, maar ook varianten die met een stekker in het stopcontact geplugd kunnen worden.

Een kWh meter is er in een 1 fase variant, maar ook in een 3 fase variant. Afhankelijk van uw groepenkast is één van beiden geschikt! Tevens zijn er MID gekeurde energiemeters beschikbaar. MID gekeurde meters kunnen worden gebruikt om het gemeten verbruik door te geven aan derden! Mocht u zich tot slot afvragen of u een analoge kWh meter of digitale kWh meter nodig heeft in uw situatie? Dat is afhankelijk van uw eigen wensen! De kWh meters verschillen enkel in display van elkaar en zijn beiden (afhankelijk van het juiste ampères en fasen) te gebruiken.

Ook zijn er gereviseerde kWh meters. Hiermee wordt bedoeld dat deze een extra keer zijn geijkt, of te wel: deze kWh meters zijn nogmaals gecontroleerd of er voldaan wordt aan de wettelijke standaarden.

Hopelijk is u nu duidelijk wat een kWh meter is, waar het voor gebruikt wordt en welke varianten er zijn! Heeft u echter een kWh meter die u graag wilt vervangen, maar u kunt de gewenste kWh meter nergens vinden of u wilt een ervaring delen? Laat hieronder gerust een reactie achter of stuur ons een e-mail op [email protected] met de kWh meter(s) die u zoekt!