Wat is een stoppenkast?

Eigenlijk is een stoppenkast de voorganger van de moderne groepenkast. Wat is dan het verschil met en groepenkast? Een stoppenkast bestond voor het grootste gedeelte uit zekeringen, ook wel stoppen genoemd. Een groepenkast daarentegen bestaat vandaag de dag uit voornamelijk groepen (installatieautomaten).

Het verschil tussen de meterkast van “vroeger” en de groepenkast van vandaag de dag is het feit dat een groepenkast overzichtelijker is dan de stoppenkast en dat het vermogen op een eenvoudigere manier te verdelen is over de groepen in de groepenkast.

De voordelen van Groepenkast Bestellen

De voordelen van Groepenkast Bestellen

  • Specialist in groepenkasten
  • 90 dagen retourtermijn
  • Uitgebreid assortiment

Heeft u een stoppenkast?

Een stoppenkast is een nog steeds veel gebruikte term en zit ook nog in veel huizen. Stoppenkasten zijn wel verouderd, maar niet verplicht aan vervanging toe. Het wordt echter geadviseerd om stoppenkasten, mits het noodzakelijk is, te vervangen voor een moderne en nieuwere groepenkast.

Is uw stoppenkast verouderd of heeft u een uitgebreidere stoppenkast nodig? Dan wordt u aangeraden om de stoppenkast te vervangen voor een groepenkast! Als u benieuwd bent welke groepenkast in uw situatie geschikt is? Laat dan gerust een bericht achter onderaan deze pagina of stuur een e-mail naar [email protected].Installatieautomaat voor de groepenkast

Bent u van plan om uw stoppenkast te vervangen? Houdt er dan rekening mee dat dit op een veilige manier gebeurt. U wordt geadviseerd dit door een erkende installateur te laten doen. De reden hiervoor is dat het risico te groot is en de schade die kan worden opgelopen, voorkomen moet worden.

Op zoek naar een erkende installateur die deze vervanging voor u kan realiseren? Bekijk de pagina over groepenkast montage en vindt voor iedere provincie in Nederland de mogelijkheid om uw stoppenkast te laten vervangen en uw nieuwe groepenkast te laten monteren.
 Een zekering voor een stoppenkast

Kortsluiting achterhalen in uw stoppenkast

Tot slot is het altijd handig om te weten hoe u kortsluiting kunt achterhalen in uw stoppenkast! Bij kortsluiting in uw stoppenkast, wordt u aangeraden om allereerst de doorgeslagen stop uit te schakelen. Vervolgens schakelt u de aangesloten apparaten uit, vervangt u uw stop en schakelt u de apparaten in. Op deze manier merkt u bij het uitschakelen van de stop in de stoppenkast bij welk apparaat de kortsluiting wordt veroorzaakt.