Welk merk groepenkast?

We krijgen regelmatig de vraag van onze klanten: “Welk merk groepenkast heb ik nodig?” of “Wat is in mijn situatie het beste merk?”.
In dit artikel bespreken we deze vragen en geven we advies als je geen directe voorkeur hebt voor een merk.

De voordelen van Groepenkast Bestellen

De voordelen van Groepenkast Bestellen

 • Specialist in groepenkasten
 • 90 dagen retourtermijn
 • Uitgebreid assortiment

Welk merk groepenkast kan ik het beste kiezen?

Naast een keuze tussen verschillende merken, dien je eerst, afhankelijk van je situatie en wensen, een keuze maken tussen een 1 fase, 3 fase of 1/3 fase groepenkast. In dit artikel worden de verschillen tussen de fasen duidelijk uitgelegd. Heb je na het lezen van dit betreffende artikel nog steeds twijfels over het aantal fasen? Neem dan contact op met één van onze deskundige medewerkers. We voorzien je graag van advies.

Er zijn een aantal aspecten die belangrijk zijn om mee te nemen, voordat je een merk gaat kiezen. We bespreken er een aantal:

 • Alle groepenkasten op Groepenkastbestellen.nl voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. Hierbij kun je denken aan: KEMA-KEUR, het CE-keurmerk en de laatste NEN-normen.
 • Het verschil in kwaliteit van het gebruikte materiaal is minimaal. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen waardoor je ook vaak een lange garantie termijn krijgt.
 • Groepenkasten zijn doorgaans goed schaalbaar. Dit houdt in dat het bij alle merken mogelijk is om uitbreidingen te doen. Kies daarom een groepenkast waar nog ruimte is voor eventuele aanpassingen.
 • Verschillende merken hebben afwijkende afmetingen. Kijk dus goed naar de beschikbare ruimte in je meterkast.


Tip: Vraag ook aan je installateur of hij bepaalde voorkeuren of wensen heeft. Op deze manier kun je tijd en kosten besparen bij onderhoudsbeurten of eventuele toekomstige uitbreidingen.

Ik heb geen voorkeur, welk merk groepenkast kan ik het beste kiezen?


Indien je geen specifieke voorkeur voor een merk hebt raden we over het algemeen een EMAT groepenkast aan. We hebben hier een aantal redenen voor:

 • Over het gehele assortiment genomen de laagste prijs.
 • EMAT groepenkasten zijn een combinatie van EMAT componenten die worden geassembleerd in een Eaton-Holec groepenkast. Hierdoor profiteer je van het installatiegemak van een Eaton-Holec Groepenkast en de veelzijdigheid van de EMAT groepenkast componenten.
 • Voldoet aan alle keurmerken en richtlijnen.
 • EMAT geeft de langste garantietermijn. 10 jaar t.o.v. 2 jaar van de meeste merken.
 • Praktische handigheden zoals aardlekautomaten van slechts één module breed. Hierdoor hou je meer ruimte over voor toekomstige uitbreidingen.

Wij helpen je graag bij het uitkiezen van een geschikte groepenkast. Neem contact met ons op en één van onze medewerkers zal je assisteren bij het kopen van een groepenkast. Je kunt ons tijdens kantooruren bereiken via het chatvenster rechtsonder in je scherm. Je kunt ook altijd mailen naar [email protected] of bellen met 088 51 11 611.